Kontakt / Kreativ IT / Kreativ IT: Projekter

Kreativ IT: Projekter

Kreative IT-projekter

Herunder kan du læse om en række af de projekter, jeg har gennemført. Projekterne er planlagt og gennemført med respekt for målgruppen, det enkelte menneske og dets forudsætninger og muligheder. Projekterne er ofte dokumenteret med blogs - en blivende dokumentation, som vises i den udstrækning borgeren/stedet ønsker det. Der er givet tilladelse til offentliggørelse af alle de nedenstående projekter.
 

Jelling Kirke Konfirmandprojekt under Spotlight Festival 2009

Jelling Konfirmanderne arbejdede i 4 uger på projekt Spotlight (Vejle Kommunes børn og kultur festival), med temaet kristendom og gadeliv.
Vi arbejdede med to tre fortællinger: Vandringen til Emmaus, Den barmhjertige samaritan og Den fortabte søn.
Desuden var der en drømmeopgave i kirken, hvor konfirmanderne lå ned på kirkebænken og lyttede til Henrik Rosendals smukke orgelmusik. Efterfølgende skrev de deres drømme og lagde dem i døbefonden.
Resultater fra projektet vises her. 
 
Projektet blev gennemført på 8 undervisningsworkshops, med 45 konfirmander. Vi mødtes 8 gange, hvoraf den ene var en lørdags workshop fra 10 - 15, de andre dage var der 1,5 timer. 
  
Forestillingen blev fremvist som et multimediashow den 16. september 2009 i Jelling Kirke.
 
 

Den barmhjertige samaritan

En af de tre fortællinger som Jelling konfirmanderne arbejdede med under Spotlight projektet. Til denne præsentation, rappede et rappekor, ledsaget af musikere og dirigerede af Henrik Rosendal.

Drømme
Konfirmanderne drømmer. Under Henrik Rosendals smukke orgelspil i kirken, drømte konfirmanderne, guidede af Anne Katrine Bjørn Andersen. Da de "vågnede" skrev de deres drømme, og lagde dem i døbefonten.
 
Processen
Medvirkende: Anne Katrine Bjørn Andersen, Sanne Sommer, Judy Tromborg, Henrik Rosendal, Barbara Lees

Hvordan kan de nye teknologier støtte svagsynede og blinde i deres hverdag og forhindre isolation?

Internet cafe for beboerne på plejehjemmet Solgaven i Vejle. Hver mandag er vi samlet på netcafeen, skriver emails, henter ny viden fra internettet, bestiller gaver, flyver med Google Earth til kendte og ukendte steder på kloden. Projektet er støttet af Socialministeriet. Udtalelse fra kunden....

2008 Magiske fortællinger på PC

På den musiske sommerferieskole i Vejle skabte børn "Magiske fortællinger på PC". Her kan du se resultater fra børnenes arbejde med scanning, sang, musik, tekster, blandede sammen med hjælp af Photostory.En rigtig spændende uge! Her kan du se noget af vores arbejde.
Udtalelse fra kunden....

BLOG over rejse med Højskole i Udlandet til Canada

Se et eksempel på en BLOG - her hvor jeg var kursusleder på Ældre på højskole i udlandets rejser til Canada. Bloggen blev anvendt under både planlægning, på selve rejsen, og er nu en online samlingssted for billeder og minder fra vores rejse. http://aehucanada.blogspot.com/
 
Ældre på Højskole i Udlandet tog til New Zealand februar 2008 - marts 2008. Somkursusleder, skrev jeg denne blog med dagbog og links til et webalbum med mange smukke billeder.

2007 Træer, kunst og IT i en 3. klasse

Emneuge i 3. klasse på Søndermarksskolen i Vejle ”Træer, kunst og IT”. Jeg ville undersøge, hvordan IT kunne understøtte elevernes kreative proces. Vil IT støtte eleverne i hvordan de så på eks. træer? Vil eleverne opdage og bruge computeren til æstetiske læreprocesser? Klik for at se mere http://kunstit.blogspot.com/

2007 Billeder fra GirlIT pigerne

I troen på at piger kan udfordres til at blive mere interesserede i at udforske computerens muligheder, blev der organiseret GIRLIT, en pige camp på CVU Jelling i oktober 2007. Formålet med at lave IT-Camp for piger var at forfølge ideen om at lade pigerne få ”IT førertrøjen” på. Her var jeg planlægger og underviser for workshoppen for børn i 3 - 5. klasse. Klik for at se mere picasaweb.google.com/bleesjelling/BillederFraGIRLIT

2007 Børnehavebørn leger med ler på Grangaarden i Jelling

Med temaet "ler og mig selv", legede børn med ler, fortalte historier, opdigtede lege. Dokumenteret her med billeder og musik, produceret med Photostory.

2007 Fortællinger som åbner døre til kirken

Photostory, PaintShopPro, Photo Albums blev taget i anvendelse da konfirmander arbejdede med "Bibelske fortællinger der åbner døre til kirken" i efteråret 2007 i Jelling. Efter fortællingen, gennemfært eleverne billedstofteater som blev fotograferet. Billederne indgik i den videre proces med dels billedmanipluation, elektronisk fortællinger, (photostory), smukke photokollager blev skabte, og albums blev sammensatte med billeder som fortalte kristne fortællinger. Klik for at se mere

Kursus i Paint Shop Pro X2 CFU Skive og Herning:
Kollager og Fotomontage i PaintshopPro, CFU Skive og Herning

Udtalelse fra kunden....

Workshop i Livsfortællinger med Photostory, BLOGS, PaintshopPro X2 for beboere og brugere på aktivitetscenter på psykiatrisk bosted i Horsens.

I seks uger arbejdede vi med livsfortællinger. Der var et skrive værksted, en skrev en blog, vi lavede smukke papiralbums, producerede en photo kollage, og oprettet webalbums med billeder.

Projektuge med Photostory og billedbehandling: De magiske sten, Thyregod Skole

I forbindelse med Spotlight Festival (kulturfestival for børn og unge i september i Vejle, var jeg huskunstner på Thryegodskole. Eleverne arbejdede med fantasy fortællingen "De magiske sten", hvor de skabte fantastiske fantasy fortællinger over nogle udvalgte scener fra fortællingen "De magiske sten", en fortælling skrevet afbørn i hele Vejle Kommune.
Barbara Lees | Kystvejen 259, Kysing, 8300 Odder - Danmark | Tlf.: 26 23 73 26