Kontakt / Kreativ IT / Kreativ IT: Kurser / How-to-kurser

How-to-kurser

How-to-kurser
Endagskurser i billedredigering, hvor vi koncentrerer os om at udforske et enkelt gratisprogram. How-to-kurserne er ikke en forudsætning for at gennemføre de længere kurser, da disse altid vil indeholde undervisning i de programmer, der anvendes. De skal derimod ses som supplement til de længere kurser, hvis der er et bestemt program, man har interesse i.

Picasa
Et standardredigeringsprogram, der har de nødvendige, grundlæggende funktioner. Et godt program til at lave webalbums i. Og så er det på dansk. Har den ekstra finesse, at man via Google Earth kan linke kort til ens billeder, så man kan se, hvor i verden billedet er taget.

Xnview
Godt og enkelt dansk billedredigeringsprogram, der også kan vise slideshows. Kan anvendes til at hente billeder fra kameraet.

Paint.net
Tidligere var der de 'enkle og gratis' billedredigeringsprogrammer, og så var der de avancerede og dyre programmer (Paintshop Pro og det professionelle Photoshop). Nu har Paintshop Pro og Photoshop fået en gratis 'lillesøster' i Paint.net, som også kan arbejde i lag med tekst og et væld af effekter. Her er der mange muligheder og seje udfordringer til at opfylde selv de mest krævende ønsker til billedredigering.

Photostory
Photostory er et enkelt ”fortællingsprogram”. Enkel redigering af billeder, hvor man kan lave effekter, overgange og zoom fra et billede til det næste. Vi skal lære, hvordan man kan lægge tekst ovenpå billeder og musik under alle billeder og ”speake” til billederne. Giver dine stille billeder liv.

Myphotofun
Lær at skabe dit eget fotoalbum. I modsætning til Picasa er Myphotofun et program til at lave papiralbums med og er altså ikke et billedarkiv på nettet.

Paintshop Pro
Obs! Ikke et gratisprogram (koster ca. 725 inkl. moms).
Paintshop Pro er et fint program til mere avanceret billedbehandling. Man kan bl.a. lægge lag på lag og sætte tekster på billeder, og anvende et væld af effekter. Der er mange muligheder og seje udfordringer til at opfylde selv de mest krævende ønsker til billedredigering.

Barbara Lees | Kystvejen 259, Kysing, 8300 Odder - Danmark | Tlf.: 26 23 73 26