Kontakt / Kreativ IT / Kreativ IT: Kurser / Fortællekursus 3: Byg din egen blog

Fortællekursus 3: Byg din egen blog

Med en blog har du mulighed for at samle viden, oplevelser og planer. Du risikerer ikke at miste tingene, som når en e-mail bliver slettet, og du slipper for det besvær og de reklamer, der normalt følger med en hjemmeside!

En blog kan være mødestedet for alle jer, der var på højskole/efterskole. Den kan være stedet, hvor I samler jeres klub eller forenings aktiviteter og arrangementer ... Eller der, hvor viden om et bestemt emne kan samles og deles … Eller fastholder minderne om en særlig oplevelse, f.eks. husbyggeriet, rejsen, drama-ugen. Det er også her, du kan planlægge den næste fætter-kusinefest, lave din egen kogebog eller skrive om havens planlægning og fremskridt. Eller …

En blog (forkortelse for weblog) er en logbog på nettet. Den kan være åben for alle, eller den kan være lukket, så kun de mennesker, du vælger, har adgang til den. Det er i princippet en hjemmeside, men strukturen er anderledes. På en blog vises de nyeste indlæg øverst, og man kan samle indlæggene i kategorier. På bloggen kan der være tekst, billeder, video, links til webalbums, andre hjemmesider og meget mere.

Både i korte og lange forløb kommer deltagerne til at lave deres egen blog.

Det aftales på forhånd med kursusstedet, hvilke materialer, deltagerne skal medbringe, f.eks. kamera, billeder på papir, malegrej, eller …?

Anbefalet holdstørrelse: 10 personer (max 12).
 
Se eksempler på blogs:
http://aehucanada.blogspot.com/ Min Blog, for Canadaturen med Højskole i Udlandet.
http://digitalebilleder.blogspot.com/ Min Blog, med kreativ anvendelse af digitale billeder
Barbara Lees | Kystvejen 259, Kysing, 8300 Odder - Danmark | Tlf.: 26 23 73 26