Smykkekurser / Tidligere kursister sagde

Om Barbara Lees Friendly Plastic kurser

 
Selv er jeg ofte "høj" efter mine kurser, og ”kursuscocktailen” med materialet Friendly Plastic, den kreative energi, lysten til at lære, de mange muligheder, de vidensdelene og erfarne kursister – ja, det er bare dejligt.
 
Læs, hvad de andre kursister har sagt, og kig på de kommende kurser!

Egtved Bibliotek vinterferie 2015

”Vi havde i lørdags fornøjelsen af at have smykkekunstner Barbara Lees på besøg på Egtved Bibliotek. Barbara skulle lære os noget om ”Friendly Plastic”, og hvilke utrolige, fantastiske og super flotte ting man kan lave af dette materiale – det er virkelig kun fantasien sætter grænser. For kreative folk og andre, der bare elsker lave ting med hænderne, er der uendelig mange muligheder for at lave de mest kunstneriske ting. Det blev til smukke, farvestrålende smykker i alle afskygninger, magneter, knapper, små æsker m.v. Desuden viste Barbara et imponerende udvalg af egne kreationer til stor fascination og inspiration for kursisterne. Tak for en super hyggelig dag og godt kreativt selskab. ”

Charlotte Grundholm,  Kulturhuse og Børn Vejle Bibliotekerne

Efterskolehold, Ryslinge Efterskole efterår 2013

Kære Barbara.

Design-linjen på Ryslinge Efterskole takker for en meget inspirerende eftermiddag. Vi oplevede fælles flow. Alle blev fanget af kreativitet, følelsen af at kunne mestre materialet, produktivitet og at tid og sted forsvandt. En sjældenhed at opleve, og det skete pga. dig som en meget kompetent, uhøjtidelig og anerkendende inspirator. Du er et menneske som alle burde møde.

Tak.

Birgitte Rasmussen 

Efter 50 års surprise party, oktober 2013

Kære Barbara

TUSIND TAK for en fantastisk inspirerende og glad eftermiddag i ”plastikkens tegn”. Jeg har fået SÅ mange positive tilbagemeldinger – både på dit kursus og så sandelig også på dig som person som en skøn, spændende, dejlig kvinde med overskud, følelse – og alle er imponerede over din enorme tålmodighed med dine ”elever” -…… 

Jeg kunne tilføje, at vi alle følte, at vi virkelig fik lavet nogle smykker, som vi hver især var stolte af, og som vi havde lyst til at begynde at bruge straks – så udbyttet af blot en eftermiddag var over al forventning for os alle! 

Alt i alt en dejlig oplevelse og tusind tak fra os alle!

Kærlig hilsen igen Anne Mette, Brith og Hanne Hvid 

Evalueringer, Masters Class, Århus 14.-15.9.2013

Kære Barbara

1000 1000 tak for et skønt kursus i weekenden!! Jeg er bare så begejstret og synes jeg lærte så meget godt og spændende. Liz er meget, meget inspirerende, og I 3 var et godt team!

Jeg håber, der kommer flere kurser med flere spændende ting, jeg kan lære :-).

Du er meget inspirerende at lære fra.

Jeg glæder mig til at følge dine kurser og alt andet i den nye facebook-gruppe.

Kærlig hilsen

Lisbeth

Levede kurset op til dine forventninger?

Fuldstændigt - helt fantastisk. Kirsten Hostrup
 
Ja, og mere til! Ingun Ihler Wagner
 
Ja - Ja - Ja. Kirsten Byrge
 
Fuldstændigt! Lisbeth Børglum
 
Ja, ovenud det var virkelig interessant og meget hyggeligt. Jonna Mortensen
 
Yesss. Big time. Kirsten Bech

Hvad var det bedste ved dette kursus?

Den store "plastikglæde" og fantastisk inspiration til at bruge FP på en anden måde. Stine Kunov
 
At have fundet en helt ny kreativ niche med uendelige muligheder.
Marie Weinreich Studstrup
 
Bl.a. at møde Liz Welch live. En stor oplevelse og masser af inspiration gav hun. Kirsten Hostrup
 
Alle de nye teknikker. I har alle været meget gode. Liz er bare rigtig dygtig - venlig - hjælpsom - et rigtig sødt menneske. Kirsten Byrge
 
Tre lærere gav et stort udbytte. Meget fleksibelt, plads til egen fordybelse.
Anne Mette Weinrieich
 
At få præsenteret og at prøve så mange forskellige teknikker. Lisbeth Børglum
 
At lære jer alle at kende og få en masse gode input. Jonna Mortensen
 
Den enorme ekspertise fra de tre guruer. Stor variation store inspiration. Kirsten Bech

Hvordan passede pris til udbytte?

Jeg syntes først, det var dyrt - men det har virkelig været pengene værd.
Kirsten Byrge
 
Meget fint og meget rimeligt. Anne Mette Weinrieich 
 
Det var alle pengene værd - man kan jo hurtigt tjene dem ind igen, hvis man vil gøre noget ud af det. Tusind tak for en helt fantastisk weekend/kursus. Du er meget hjælpsom! Og dejligt for alt det du lærte fra dig. Og din rare personlighed. Marie Weinreich Studstrup
 
OK for mig, men måske lidt i den dyre ende. Christel Christensen
 
Udemærket. Lisbeth Børglum
 
Fint. Kirsten Bech

En aften over en hyggelig snak ville Barbara lige vise mig sin værktøjskasse i Friendly Plastic - Jeg kendte slet ikke til hverken materiale eller smykker, men havde kun set de fantastiske ørenringe, som Barbara havde på. Men før jeg fik set mig om, var jeg i fuld gang med at lave en broche. Strimler i mangfoldige farver klippet ud i forskellige former, placering på bagepapir, opvarmning på pande, vand, nye lag i nye former og farver, - jeg kunne blive ved! Smykket får sit eget liv, og man kan supplere med nye lag og kreative tiltag under processen. Da jeg sad med materialet og formede det i mine hænder, tænkte jeg: Du vil ikke være den samme Mette efter det her! Mange muligheder åbenbarede sig for mig, og jeg var helt væk i den kreative proces af skønne farver og former.

Mette Weinrich, Lille Edet havn, i en sejlbåd,  august 2013

Jeg synes, det var virkelig hyggeligt i går, og det er også den tilbagemelding, jeg har fået fra andre. Du er utrolig god til at køre sådan et kursus, helt afslappet og humoristisk … Ikke så mærkeligt, at du har succes med det! (DK)

Kære Barbara ... dygtige, optimistiske, tålmodige, inspirerende, smukke dansk/canadier/dansker!
Ja.... så behøver jeg egentlig ikke at skrive mere "feedback"
Alligevel vil jeg, hende "KBA", du måtte døje med, gerne sige tak for en VELTILRETTELAGT armbåndsdag!!

Og ja, det var som at være sammen med venner. Ingen sad og puttede med sine små hemmeligheder.

Og du havde overblikket ...og overskuddet til at at gelejde os på rette vej.

Gu var det træls, da det sidste fineste armbånd havnede på dit fine sorte underlag ... fordi man liiiiiige skulle nå en ting mere. Men jeg skal nok komme efter det ... ellers må jeg jo købe et kursus mere.

Jeg tror på, at vi ses igen. (KBA)

1000 tak for et spændende og inspirerende kursus fredag aften på Odder Højskole. Det er nok ikke sidste gang vi ses.

Jeg bliver helt høj af at tænke på det og kan ikke vente med at prøve det af herhjemme. (KB)

Tak for et hyggeligt kursus. Med meget inspirerende deltagere, det er dejligt, når holdet matcher hinanden.

Det er et spændende materiale med mange anvendelsesmuligheder, og der dukker hele tiden nyt op. 

Jeg kunne ønske en lidt bedre stol, sidder i en dårlig arbejdsstilling, for lavt vedr. bordhøjde, og for lav bordhøjde hvis jeg skal stå. (CC)

Tak for et rigtig godt kursus i lørdags hos dig. Det var vanvittig hyggeligt, og ja, det er dejligt at få "plastik" venner.

Jeg synes, at både dit kursus i Randers og i lørdags var meget veltilrettelagt, og jeg tror, at vi alle fik meget ud af det.

Det var også dejligt, at se hvor smuk en natur du bor i. (KB)

 
For nylig var jeg på kursus i Friendly Plastic ved Barbara Lees. Det var en stor fornøjelse at møde og arbejde sammen med Barbara for en dag. Barbara håndterede helt super, at jeg er blind. Vi spillede bare godt sammen omkring mine ønsker og forventninger til kurset, fordi hun bare er så sød og naturlig. En skøn og på flere måder inspirerende dag. (TVA)

Vi siger mange tak for en hyggelig søndag, vi vil gerne have du kan sørge for tiden ikke går så hurtig næste gang, da den fløj væk i søndags. Vi glæder os til næste gang. (3xD) 

I sommerferien lavede vi FP-armbånd i et par dage. Jeg kom tilbage fra ferie for en uge siden, og siden da har jeg haft plastic på hele spisebordet og et andet bord i stuen. Min mand er i sommerhuset endnu, og jeg må fraråde ham at komme hjem endnu, han vil drukne i plastic. Jeg har lavet en del armbånd, en del perlekæder og i går vedhæng. Næste projekt er ørepynt som passer til. Jeg har bare et problem: hvordan holder man op igen, når man blir bidt af bacillen? (UR)
TAK for endnu et skønt kursus på Østerbro søndag. Udover din fremragende undervisning er "stemningen" på kurserne, både i Kysing og på Østerbro, noget jeg vil fremhæve. På begge kurser har der været en stemning af gensidig entusiasme mellem dig og "os" og kursisterne imellem. Helt igennem en meget positiv oplevelse, og noget jeg gerne gentager. (NR)  
Jeg har været til mange kurser. Med mit handicap (muskelsvind) oplever jeg tit at underviseren overtager. Det gjorde du ikke - du hjalp mig, og lod mig arbejde videre. Det har jeg sjælden oplevet. (HG)   
Tak for sidst. Det var rigtig hyggeligt. Masser af smil og godt humør. Man kunne virkelig mærke at folk var ivrige og sugede til sig af guldkorn. Du har et godt overblik, bliver aldrig stresset selvom der bliver rykket i dig fra alle kanter. Så har du jo en fabelagtig evne til at kunne kommunikere med den enkelte kursusdeltager. Du er god til at lære fra dig på en forståelig måde. (KK)
 
Tusind tak for en super, super dag hos dig forrige weekend. Jeg synes hver gang at det er fantastisk, at være på kursus hos dig – du er sød, hjælpsom og for mig meget inspirerende. (HS) 

Tusind tak Barbara for en helt igennem vidunderlig og hyggelig dag i et fantastisk hyggeligt og inspirerende hjem. (S)

Jeg vil gerne sige mange tak for en hyggelig søndag, hvor jeg og mine piger havde en skøn dag sammen men jer andre, det var lærerigt, vi glæder os til marts hvor vi skal være sammen igen. Mange jule hilsner Fra R, T og S

Kære Barbara. Dette blot for at sige tak for et ualmindelig hyggeligt og vanvittig inspirerende kursus. (NR)

Kære Barbara ... tak for en dejlig eftermiddag … det var dejligt for mig at se en så blandet gruppe få så meget ud af et smykkeværksted, og det minder mig om, hvor vigtigt det er med den slags aktivitet…. Jeg er taknemlig for, at du tog dig tid til at komme forbi….alt det bedste til dig … jeg håber vi ses igen.

Kærlig hilsen Trille, Cirkus på Tværs 

Kirsten Bech

Endnu engang 1000 tak for et dejligt kursus. Jeg er fyldt af ideer og stjerneivrig efter at komme i gang med at kreere.

Lone Klok, Vejle

Jeg var den 31. marts kl. 14-18 på introkursus i Friendly Plastic på Kystvejen 259, ved Odder. Jeg havde ikke i forvejen noget kendskab til materialet, men var blevet smittet af Barbaras entusiasme og var vildt imponeret over de smukke smykker på hendes hjemmeside."Gid det dog var muligt at kunne frembringe sådanne smykker selv", tænkte jeg.

Det var helt utroligt, hvad vi lærte på de få timer. Barbara var en god underviser, god til at formidle, såvel ved praktisk forevisning/vejledning som ved teoretisk gennemgang, hvortil kom, at vi fik lov til/mulighed for at afprøve forskellige metoder. Barbaras undervisning var båret af en smittende skaberglæde og professionalisme, hvor hun villigt delte ud af sin viden og sine erfaringer, ligesom hun var lydhør for vore ideer og tanker. Der var tale om en anerkendende undervisning, der gjorde, at vi turde give os i kast med det nye produkt. Jeg fik al den støtte, jeg havde brug for, og nød at "lege" og glemme tiden i samvær med underviser, medkursist og det spændende alsidige materiale - OG stolt, da jeg kunne drage hjem med op til flere færdige smykker. Et meget anbefalelsesværdigt kursus med en dygtig og imødekommende underviser. 

HS, Nordea, om kurset i Kysing

Tusind tak for en helt fantastisk eftermiddag. Du er utrolig sød, hjælpsom og inspirerer mig rigtig meget – og samtidig er du god til at lære fra dig. Jeg glæder mig allerede til at komme igen til efteråret. Det var jo ren luksus at være så få på kursus. Hvis det bliver muligt igen en anden gang – så er jeg meget interesseret.

B Bülow, Kursus i Kysing

Meget fin demonstration og åbenhed omkring teknikker etc. - super.

Syddansk Erhvervsskole Odense november 2010 (Henning Rasmussen Formand for personaleforeningen)

Barbara Lees har undervist ansatte på Syddansk Erhvervsskole i Vejle og Odense med stor succes. Der har været meget stor tilfredshed med kurserne. Kreativiteten har været stor og resultaterne fantastiske.

Kursus Syddansk Erhvervsskole, Vejle, oktober 2010 (AB)

..en stor TAK for en rigtig god og hyggelig aften. Det var bare så godt, og alle, jeg har snakket med fra kurset, er helt vilde og vil bare afsted igen. Dejligt!

Og du er lige nøjagtig den type som jeg havde forstillet mig ... Du brænder for det og ser det bedste i alt det, vi laver, også " de små fejl"...dem får du lige lavet om til noget godt ... Stor ros til dig og din stille og rolige måde at undervise på. Ingen følte, at de måtte vente, selvom vi var flere, end du havde sagt, vi måtte være ... At vi så blev så optaget, at jeg næsten måtte smide al kaffe ud, det kan du jo ikke gøre for! ... Og de piger er ellers seriøse kaffedrikkere, så det må jo blot være nok et klap på skulderen til dig.

Sidst men ikke mindst ... så havde jeg taget mine øreringe på og mit vedhæng (jeg havde selv en gummikæde) på næste dag på job, for det havde jeg jo lovet mine kollegaer, og i løbet af en time havde jeg 4 tilmeldinger, til hvis der kom et kursus mere! Sidst på dagen snakkede jeg med Britt, og hun havde også 4, så vi vil begge gøre vores til, at vi får et kursus mere i foråret!!!!!!!!!!!!!!

Jeg vil jo så godt lidt videre, og kunne f.eks. godt tænke mig at lære at lave noget i stil med det gummiarmbånd, du havde. Men indtil videre laver jeg næsten smykker til den store guldmedalje hjemme, julegaver osv... (hvis jeg altså nænner at give det væk, når det kommer til stykket ...)

Introduktionskursus ved Ravstedhus i Kolding, 16.10.2010 

Det var godt fordi:

  • "Vi fik en rigtig god introduktion til materialet og gode forslag til, hvad vi kunne lave." (CD)
  • "Vi fik gode forklaringer..." (AB)
  • "Der var en god atmosfære, og vi blev vejledt og rådet på en meget kompetent måde." (LH)
  • "Man løbende bliver undervist, samtidig med at man prøver teknikkerne af." (MM)
  • "Vi fik masser af ideer og inspiration - du vidste en masse om materialet." (KI)

September 2010, Fritidshjemmet Bjergbanken, Middelfart 

Barbara er utrolig inspirerende som underviser, hun er levende og fantastisk god til at lære fra sig. Alle deltagerne har givet udtryk for, at de oplevede at undervisningsformen, med kort introduktion og derefter eget arbejde, gav en god vekselvirkning. Det var virkelig ”learning by doing”. At hun som underviser også er utrolig humoristisk, får undervisningen til at føles som en leg.
 
Selve materialet er utrolig ideelt at arbejde med, både for børn og voksne. Det faktum, at alt kan bruges, og at man har mulighed for arbejde videre med noget, der i første gang er mislykket, gør det til et ideelt beskæftigelsesmateriale. At man så samtidig får et resultat, som vækker beundring hos alle, det må siges at være en succes af de helt store. Rigtig mange af vores børn har modtaget mange beundrende blikke for de smykker, de har fabrikeret. Det være sig brocher, knapper, spænder, hårpynt m.v. Materialet er let at arbejde med, varmen er ikke et problem for børnene, hvilket vi faktisk havde troet. Børnene opfangede hurtig processen med at sammensætte de enkelte dele på bordet, og derefter forsigtig løfte det op på varmelegemet. Mange af børnene viste kreative sider, som hverken de eller vi var klar over, de besad. Som regel er smykker en aktivitet som mest fanger piger, men netop det materiale gør, at smykkeproduktion er blevet en succes blandt drengene. De har lavet de flotteste bæltespænder halskæder som minder lidt om oldtidssmykker, jo mulighederne er mange.
 
Vi har haft materialet før, da det lige kom til Danmark, men nu har vi set/opdaget de muligheder som Barbara viste os. Vi har fået utrolig meget inspiration til at fortsætte, så det bliver bestemt en fast aktivitet frem til jul. Vi kan varmt anbefale Barbara som underviser, og selve materialet, det er bestemt en oplevelse for alle. Vi er overbevist om at vi kun har set toppen af isbjerget, der findes utallige muligheder som vi endnu ikke har set eller udviklet.
Evelyn Krogh-Pedersen, leder af Fritidscentret Bjergbanken

August 2010, Bredagerskolen i Jelling

"Det var godt, der var så mange muligheder og mange materialer. Nemt at komme i gang" - SB
"Der blev skabt en god stemning på holdet" - KB
"Passende antal kursister" - HM
"Kurset var veltilrettelagt med hver sin arbejdsplads - undervisning helt i top" - BC
"Friendly Plastic er nemt at arbejde med, og du er en god og inspirerende underviser" - LP
"Der blev vist så mange forskellige teknikker" - KN  

 

August 2010, Gyvelhøjskolen, Galten, Skanderborg Kommune for lærer og pædagoger

"Stor variation i samme materiale" - K
"Super spændende og meget inspirerende" - B
"En dygtig og inspirerende kursusleder. God tid til at afprøve teknikkerne" - J
"Megen tid til at kreere selv. Hurtig, kort instruktion" -T
 
Maj 2010, Fredericia
"Det er jo slet ikke svært!" - bruger på Dagcenteret Jupitervej.
 
April 2010, Århus
"Tusind tak for en herlig kursusdag, som bestemt levede helt op til mine forventninger. Hvad angår materialet syntes jeg, at noget af det mest facinerende var,at man bare kunne starte med at klippe noget "tilfældigt", lægge det sammen/oven på hinanden, lægge det på varmen, tage det af igen, ridse/skrabe lidt i det og - vupti sad man med et helt unikt smykke, som man ingen anelse havde om fra starten." LS
"En dejlig lørdag - som for mig blev både eksperimenterende, og fordybende. Din undervisningsform giver plads til begge dele, og det gjorde dette kursus særligt sjovt og inspirerende, at alle kursister fik "plads" til lave forsøg med dette nye materiale Friendly Plastic, som fint kunne implementeres i andre kunstformer med f.eks.papir og gummi." UM
"Det, jeg kan lide ved Friendly Plastic er, at det er næsten umuligt at lave fejl." SK
 
Februar 2010, Odder 
"Jeg bliver mere og mere begejstret over at arbejde med materialet, og så snart lejligheden byder sig, laver jeg skitser og prøver på mine ideer."

"Det er vildt spændende! Det var en meget givende kursus, jeg var på hos dig i Odder, hvor du delte meget ud af dine erfaringer og ideer. Det skal du have tak for." IH

 
Januar 2010, Silkeborg
"Det var rigtig  fint for os - udstilling, salg og kursus. Stor ros til dig som underviser - alle både unge og voksne er begejstrede, og nu går vi og viser os frem i vores nye kreationer - rigtig herligt." BS 
 
September 2009, Odense
"Jeg synes det var et rigtig godt kursus, og jeg har drømt om farver! Jeg nød hele dagen!! Jeg har virkelig lyst til at arbejde videre med Friendly Plastic. Man bliver i godt humør af alle de farver!  Du er rigtig god til at undervise, med en kombination af fælles og individuel undervisning." AGH
 
September 2009, Odense
"Tak for et dejligt og inspirerende kursus. Det var rigtig dejligt at få lov til at fordybe sig en hel dag i et nyt materiale."  DB
Barbara Lees | Kystvejen 259, Kysing, 8300 Odder - Danmark | Tlf.: 26 23 73 26